A héten jöhet a Facebook okoskijelzője

TOPSHOTS Horizontal ILLUSTRATION LOGO FACEBOOK HEAD OFFICE INTERNET
A lit sign is seen at the entrance to Facebook's corporate headquarters location in Menlo Park, California on March 21, 2018. Facebook chief Mark Zuckerberg vowed on March 21 to "step up" to fix problems at the social media giant, as it fights a snowballing scandal over the hijacking of personal data from millions of its users. / AFP PHOTO / JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
Eredetileg májusban kívánták leleplezni a Portalt.
Vágólapra másolva!

A Cheddar exkluzív értesülései alapján valamikor a héten lehullhat a lepel a Facebook első háztartási okoskütyüjéről. Az információk szerint a Portal névre keresztelt eszköz okoskijelző lesz: egy Messengerre épülő kommunikációs eszköznek szánja a Facebook, elsősorban videohívások bonyolítására.

Forrás: AFP/Josh Edelson

Kétféle változat lehet a Portalból, a kisebbik kijelzővel szerelt változat 300 dollárba, míg a nagyobbik megjelenítővel ellátott modell 400 dollárba kerülhet. A források szerint több Facebook-fiók is hozzápárosítható az okoskijelzőhöz, a felhasználók között arcfelismeréssel képes váltogatni az eszköz, a biometrikus azonosításhoz természetesen előlapi kamerát fog használni.

A pletykák szerint a Portalt eredetileg a májusi F8 fejlesztői konferencián kívánta bemutatni a cég, azonban az adatvédelmi botrányai miatt végül a kiadásának elhalasztása mellett döntöttek az illetékesek.

Az elmúlt hónapokban két jelentős változtatást hajthattak végre az eszközön: egyrészt az arcfelismerési funkciója a felhő helyett a Portal beépített háttértárán tárolhatja a biometrikus azonosítási információkat, másrészt pedig letakarhatóvá válhatott az előlapi kamerája.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!