Olyat tesz a Valve, amit eddig mindenki csak feltételezett róla

steam valve gabe newell
Gabe Newell, a Valve társalapítója, a steames leárazások pápája
Vágólapra másolva!
Elméletileg játékot is fejleszt, de most nem erről van szó.
Vágólapra másolva!

A számítógépes játékosok valószínűleg rendszeres időközönként a Steam közösségi fórumában találják magukat, hátha fényt deríthetnek egy kinézett játék várható teljesítményére, vagy választ kaphatnak az egyéb égető kérdéseikre. Ugyan a Steam fóruma aránylag civilizált és konstruktív hely, de persze mindenhol vannak bicskanyitogató elemek.

Gabe Newell, a Valve társalapítója, a játékleárazások pápája Forrás: Ismeretlen internetes művész

A fórumot böngészők valószínűleg találkoztak már veszett kutyaként viselkedő fanboyokkal, vagy olyanokkal, akik szerint az adott játék PC-s portja egyszerűen tökéletes, mert náluk jól működik. Esetleg kaptak már kioktatást olyantól, aki szerint az éppen szóban forgó játék problémái arra vezethetőek vissza, hogy a panaszkodó velük ellentétben nem ért a kompjúterekhez.

Sokakra az újdonság erejével hathat, de a Steam összes többi véleménynyilvánítási felületével ellentétben a közösségi fórumot jelenleg

egyáltalán nem moderálja a Valve.

Mint kiderült, ez a feladat eddig teljes mértékben a játékfejlesztőkre és játékkiadókra hárult. A Valve most valamiféle csoda folytán kitalálta, hogy hétfőtől kezdve mégis moderálni fogja a saját fórumát, dedikált csapattal vizsgáltatja majd a bejelentett kommenteket.

Ettől függetlenül a fejlesztők és a kiadók továbbra is szabadon moderálhatják a játékaihoz tartozó beszélgetéseket, továbbá igény esetén kikapcsolhatják, hogy a Valve csapata besegítsen nekik a munkában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!