Ezt a funkciót kellene lemásolnia a Facebooknak

2018.09.19. 08:07

A Twitter hamarosan újból elérhetővé teszi a klasszikus hírfolyamot.

Mark Zuckerberg fogadkozása szerint az idei év fordulópont a Facebook történetében, hiszen a kollégái keményen dolgoznak azon, hogy újból relevánssá és érdekessé váljon a felhasználók számára a saját hírfolyamuk. Ehhez szorosan kapcsolódva Zuckerberg másik fő célját a felhasználók puszta aktivizálása jelenti, ami részben azért fontos, mert a kutatások szerint a hírfolyam passzív böngészése negatív hatással van a mentális egészségükre.

Mark ZuckerbergForrás: Getty Images/Justin Sullivan

A nagy fogadkozás nem meglepő annak fényében, hogy az elmúlt időszak botrányai alaposan megtépázták a felhasználók Facebookba vetett bizalmát, ráadásul a cég egyre kevésbé találja a hangot a hosszú távú túlélése szempontjából kritikus fiatalokkal.

A közvélemény-kutatások szerint a tiniket és a huszonéveseket egyre inkább hidegen hagyja a Facebook: az igazán fiatalok folyamatosan csökkenő arányban regisztrálnak a szolgáltatásba, a fiókkal már rendelkezők pedig egyre kevesebb időt szánnak a böngészésére.

Most adnánk egy kéretlen jótanácsot a Facebooknak: kövesse a Twitter példáját, és tegye újból elérhetővé a teljesen időrendi sorrendben összeállított hírfolyamot, ez sokaknál piros pontot érne.

Papíron erre egyébként lehetőséget ad a Facebook: a webes felületen le kell nyitni a baloldali Hírfolyam felirat melletti menüt, majd ott a Legfrissebb eseményekre kell kattintani. Sajnos a lehetőség nem működik az elvárt módon, a Facebook továbbra is rendkívül szelektíven, ráadásul még csak nem is időrendi sorrendben jeleníti meg a tartalmakat.

A hazánkban nem kifejezetten népszerű Twitteren egyébként még nem aktiválható a teljesen időrendi alapú rendezés, egyelőre csak a heteken belüli elérhetővé tételét jelentette be a szolgáltatás.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!