Jövőre csúszhatott az ötkamerás Nokia bejelentése

nokia hmd global
Bal szélen a villanó, jobb szélen egy rejtélyes szenzor, mindenhol máshol pedig öt kamera látható
Vágólapra másolva!
Állítólag a Nokia 8 Siroccót sem idén akarta bemutatni a HMD Global.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt kiszivárgott az első kémfotó a világ első öt hátlapi kamerát tartalmazó mobiljáról. Amennyiben hihetünk az aktuális pletykáknak, akkor Nokia 9 néven fog majd bemutatkozni a telefon, azonban az eredeti tervekkel ellentétben nem idén, hanem csak valamikor a következő év elején.

Bal szélen a villanó, jobb szélen egy rejtélyes szenzor, mindenhol máshol pedig öt kamera látható Forrás: ITHome

Ez azért is érdekes, mert a hírek szerint az idei Mobile World Congresszen bejelentett Nokia 8 Siroccót eredetileg a tavalyi év végén kívánta leleplezni a HMD Global, azaz zsinórban másodjára csúszhat hónapokat a cég következő csúcskészülékének a piacra dobása.

Ellenőrizhetetlen pletykák alapján a Nokia 9 lett volna a HMD Global „igazi" csúcsmobilja az idén, a fenti fotót pedig pont azért szivárogtatta ki valaki a cégtől, hogy így bosszulja meg a bejelentésének az elcsúsztatását.

Ha ez igaz, akkor érdemes volna adni egy zsíros bónuszt az illetőnek, elvégre jól elcsámcsog a média az okostelefonon, eközben ingyen reklámot és felhajtást generálva a vállalatnak.

Kapcsolódó érdekesség a hátlapi kamerák rajongóinak, hogy a Samsung egy hónap múlva bejelentheti a világ első négykamerás mobilját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!