Kigyulladt egy Samsung Galaxy Note 9

samsung galaxy note 9
Samsung Galaxy Note 9
Vágólapra másolva!
Egy ingatlanügynök mobiljában adta meg magát az akku.
Vágólapra másolva!

A Samsung nagy megkönnyebbülésére erősen fakulni kezdett a vásárlók emlékezetében a tűzveszélyes Galaxy Note 7 teljes visszavonásával végződött fiaskó. Most újból került némi olaj a tűzre, miután egy New York-i ingatlanügynök beperelte a vállalatot a kigyulladt Galaxy Note 9 okostelefonja miatt.

Samsung Galaxy Note 9 Forrás: Samsung

Diane Chung szerint az incidens szeptember 3-án történt, épp egy liftben utazva használta a mobilját, mikor az nagyon forróvá vált. A szokatlan jelenség hatására úgy döntött, hogy beteszi a készüléket a táskájába, ám röviddel később fütyülő és csikorgó jellegű hangra lett figyelmes, majd füst kezdett szivárogni a táskájából. Erre letette a táskát a lift padlójára, az ujjait megégetve kikapta belőle a telefont, majd pánikba esve nyomogatni kezdte a felvonó gombjait.

A lift végül az épület előcsarnokában állt meg: Chung kirúgta belőle a füstölő telefont, mire valaki egy ronggyal megfogta azt, és bedobta egy vödör vízbe.

A Samsung szerint ez az első kigyulladó Galaxy Note 9-cel kapcsolatos panasz, és vizsgálja az esetet. Chung ismeretlen összegű kártérítést szeretne kiharcolni a bíróságon, továbbá a készülék forgalmazásának a beszüntetését követeli.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!