Több tonna nyomást is kibír az ADATA merevlemeze

adata hd 830 merevlemez hdd
ADATA HD 830
Vágólapra másolva!
A szabadeséseket és a fürdetéseket is túlélheti a külső háttértár.
Vágólapra másolva!

Sokak számára hasznosak még a külső merevlemezek a nagy mennyiségű adat könnyű mozgatására, azonban a boltokban kapható termékek többségével hímes tojásként kell bánni. Emiatt a szokásos külső HDD-k nem ideálisak például a terepen dolgozó szakemberek számára, elsősorban nekik szól az ADATA legújabb megoldása.

ADATA HD 830 Forrás: ADATA

Az ADATA HD 830 egy túlélő típusú háttértár: a háza három rétegű konstrukció, alapvetően alumíniumból készült, de a stratégiai pontokon gumi keretekkel támogatták meg a mérnökök. Az ígéret szerint a termék képes túlélni az 1,22 méteres magasságból való szabadeséseket, és kibír három tonna lefelé irányuló nyomást. Természetesen védett a por és a víz ellen, két méterrel a vízfelszín alatt hivatalosan olyan 2 órát képes beázás nélkül kihúzni.

További kritikus biztonsági funkciója, hogy a szenzorai leállítják a mechanikus alkatrészeinek a működését, amennyiben gyanús fizikai hatásokat észlelnek.

A microUSB 3.1 csatolófelületet használó ADATA HD 830 a következő hetekben kerül piacra, három év garanciát vállal rá a gyártó, a vásárlók 2 / 4 / 5 terabájtos kapacitásokban érhetik majd el. Sajnos a különböző modellek ajánlott fogyasztói árait még nem közölte a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!