Meghátrált a böngészőügyben a Microsoft

microsoft edge böngésző
Microsoft Edge
Vágólapra másolva!
Mégsem fog figyelmeztetéseket megjeleníteni a Chrome és a Firefox letöltésekor.
Vágólapra másolva!

Jelentős botrányba keveredett a napokban a Microsoft, miután a Windows 10 most októberben érkező következő óriásfrissítésének egyik előzetesébe betett egy kifejezetten bicskanyitogató funkciót. Ennek az volt a lényege, hogy a rendszer megszakította a Google Chrome és a Mozilla Firefox telepítőkészletének a letöltését, majd egy ablakban közölte, hogy nem érdemes telepíteni a Microsoft Edge-dzsel rivális böngészőket, hiszen az Edge gyorsabb és biztonságosabb azoknál. Nem világos, hogy ezeket az állításokat milyen adatokra alapozta a vállalat.

Microsoft Edge Forrás: Origo

A közjáték ellenére a felhasználók továbbra is könnyedén telepíthették az alternatív böngészőket, ehhez csak a felugró ablak „Install anyway" gombjára kellett kattintaniuk.

A kéretlen figyelmeztető ablak univerzálisan hangos és negatív visszajelzéseket váltott ki a Windows 10 előzetesének a tesztelőiből, plusz sejthetően a Google és a Mozilla is felháborodott a lépéstől.

Szerencsére a Microsoftnál győzött a józan ész, a Windows 10 októberi óriásfrissítésének tesztelőihez most pénteken eljuttatott legújabb előzetes már nem próbálja meg lebeszélni az alternatív böngészők telepítéséről a felhasználókat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!