Távolról megbabrált egyes mobilokat a Google

android 9 pie
Az Android 9 Pie szobra a Google főhadiszállása előtt
Vágólapra másolva!
Véletlenül bekapcsolta az Android 9-es telefonokon az akkukímélő módot.
Vágólapra másolva!

Aggodalomra okot adó incidens történt a napokban a Google háza táján, miután a vállalat rengeteg Android 9 Pie rendszert futtató okostelefonon távolról aktiválta az akkukímélő üzemmódot. Az aktiváció teljesen független volt a telefonok akkujának a töltöttségétől, ráadásul a gyártójuk sem számított rá: a Google Pixelek mellett például az Essential Phone, a Nokia 7+, és OnePlus 6 tulajdonosai is beszámoltak a problémáról.

Az Android 9 Pie szobra a Google főhadiszállása előtt Forrás: Google

A Google pár óra alatt helyreállította a készülékek elvárt működését, és bocsánatot kért az okozott kellemetlenségek miatt. A vállalat szerint egy cégen belüli tesztelést kívánt végrehajtani, csak valaki véletlenül rossz helyre kattintott, így szabadult ki a szellem a palackból.

A felhasználók által tapasztalt üzemzavar önmagában nem a világ vége.

Az ügy felkavaró része valójában az, hogy a Google egyáltalán képes átállítgatni távolról a telefonok rendszerbeállításait.

Véleményünk szerint jobban tenné a cég, ha minél előbb tisztázná, hogy egész pontosan mire tudja távolról utasítani az okostelefonokat. Eddig csak az volt ismert, hogy képes távolról töröltetni a mobilokról a Play Áruházból letöltött, rosszindulatúnak bizonyult alkalmazásokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!