Búcsúzik az Inbox by Gmail levelező

gmail mobilon bemutatják
Google's lead designer for "Inbox by Gmail" Jason Cornwell shows the app's functionalities on a nexus 6 android phone during a media preview in New York on October 29, 2014. Google ramped up its mobile arsenal, upgrading its Nexus line with a new tablet and smartphone, and unveiling its revamped Android software, to be dubbed "Lollipop." The US tech giant also announced the launch of a streaming media player for music, movies and videos, which can also allow users to play games via the Android TV device. AFP PHOTO/Jewel Samad
Vágólapra másolva!
A legtöbb funkciója már bekerült a Gmailbe.
Vágólapra másolva!

A rengeteg e-mailt kapók és küldők jókora része egyetért abban, hogy az elektronikus levél nem kifejezetten hatékony kommunikációs forma: valójában csak jobb híján használja ezt mindenki, valahogy meg kellene javítani. Az elmúlt években a Google számos módon próbált valamit kezdeni a helyzettel, például nekiállt automatikusan leveleket szortírozni a Gmailben, négy éve pedig elindította böngészőből és mobilappként is elérhető Inboxot.

Forrás: AFP/Jewel Samad

Az Inbox gyakorlatilag egy alternatív kezelőfelület a Gmailhez, és amolyan inkubátorként tekintett rá a Google: az Inboxszal rengeteg felhasználó bevonásával próbálta tesztelni azokat az újításokat, amelyekkel a reményei szerint jobbá tehető az e-mailezés.

Az elmúlt olyan két évben látszólag kifutott az ötletekből a Google, és elsősorban azzal volt elfoglalva, hogy az Inboxban bevált újításokat, például a levelek elhalasztását implementálja a Gmail webes felületén és a mobilappjaiban. Még az iPhone X notchának a támogatásához hasonló, szimpla karbantartási fejlesztések is csak rendkívül lassan jutottak el az Inboxba.

Mindezek után talán nem meglepő, hogy a Google bejelentette az Inbox nyugdíjazását: 2019 márciusának a végén megszűnik a szolgáltatás. A lekapcsolás után nem lesz elérhető a webes felülete, és működésképtelenné válnak a mobilalkalmazásai.

Az Inboxot használóknak természetesen a Gmailre való átváltást javasolja a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!