Drágább lesz az akkumulátorcsere az iPhone-okban

Vágólapra másolva!
A végéhez ér az Apple kedvezményes ajánlata, drágább lesz az akkumulátorok cseréje.
Vágólapra másolva!

Az Apple tavaly tette közzé az iOS azon frissítését, amely tartalmazott egy energiagazdálkodási funkciót. Ezzel kikapcsolhatóvá vált az iPhone készülékek lassítása, amit az Apple elengedhetetlennek tartott bevezetni.

Erre azért volt szükség, mert az elmúlt generációkban idő előtt kezdett elfáradni az akkumulátor, és már nem biztosított elegendő energiát a normál működéshez. Mindez váratlan kikapcsolásokhoz vezetett, amit csak lassítással lehetett orvosolni. Az ügy óriási botrányhoz vezetett, Tim Cook mindenkitől bocsánatot kért, az Apple pedig kedvezményes, 29 dolláros akkumulátorcserés programot hirdetett, hogy visszanyerje a fogyasztók bizalmát.

Forrás: iFixit

A kedvezmény 63 százalékos volt, és a 29 dolláros ár valóban kedvező volt az eredeti 79 százalékhoz mérten. Az akciónak azonban hamarosan vége.

Az iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR bemutatója után az Apple számos feltételen változtatott. 2019. január 1-től például nincs többé kedvezményes árú akkucsere.

A régebbi iPhone készülékekben ezentúl 49 dollárért cserél akkumulátort az Apple. Az újabb modellekben pedig 69 dollárért. Remélhetőleg az idei modellekben erre már nem lesz szükség, évek múltán sem.