Nagy siker lenne az Apple Video

Vágólapra másolva!
Egy elemző szerint 2025-re 4,4 milliárd dolláros árbevételt is hozhatna az Apple közelgő platformja.
Vágólapra másolva!

Katy Huberty, a Morgan Stanley neves elemzője arra számít, hogy az Apple már jövőre elindítja a saját videós streamingszolgáltatását.

Szerinte az Apple Video hatalmas sikernek bizonyul majd, és már a jövő évi pénzügyi évre 500 millió dolláros árbevételt generál. Ez 2025-re már 4,4 milliárd dollárra nő.

Huberty szerint az Apple Video közel sem rendelkezik majd akkora tartalomkínálattal, mint a Netflix, de vannak olyan tényezők, amelyek miatt elsöprő siker lesz.

Forrás: iMore

Az elemző úgy véli, hogy nagy extra lesz, hogy az Apple-nél könnyű feliratkozni egy szolgáltatásra, valamint fizetni azért. Az 1,3 milliárd aktív iPhone készülék is részben garancia a sikerre.

Az Apple ugyan erre a piacra is későn érkezik, de a lojális felhasználói tábor és a könnyű használhatóság hamar versenyképessé teheti, még kisebb tartalomkínálat mellett is.

Az Apple azt reméli, hogy az Apple Video rövid idő alatt az Apple Music nyomdokaiba lép. Az Apple Music 2015 nyarán startolt el, majd 7 évvel a Spotify után – mégis több fizetős ügyfele van Amerikában, mint a nagy riválisának.