Rögzíthetővé váltak a Skype-hívások

skype
Rögzíthetővé váltak hang- és videohívások a Skype-ban
Vágólapra másolva!
A résztvevők tájékoztatást kapnak a rögzítésről.
Vágólapra másolva!

A csevegőalkalmazások szinte mindegyike lehetőséget biztosít a korábbi szöveges chatelelések visszanézésére, ami rendkívül hasznos, mikor valamilyen okból ránéznénk újból egy üzenetre, vagy szükségünk volna egy a chatelés során megosztott tartalomra. A hanghívások és a videohívások rögzítésére viszont nagyon kevés alkalmazás biztosít lehetőséget, ami részben technikai problémákra, részben pedig a magánszféra védelmére vezethető vissza.

Rögzíthetővé váltak hang- és videohívások a Skype-ban Forrás: Skype

Mint hétfőn már beszámoltunk róla, a Microsoft megint a Skype újratervezésén dolgozik, miután a tavaly őszi nagy változtatások jobbára csak a felhasználók felbosszantására voltak jók. Most kiderült, hogy az éppen aktuális Skype kapott egy nagy újdonságot, rögzíthetővé váltak benne a hanghívások és a videohívások. Az újítás a Windows 10-es Skype appon kívül már mindegyik verzióban elérhető, a modern alkalmazásban néhány héten belül debütál a lehetőség.

A hívások rögzítéséről értesítést kapnak a csevegőpartnerek, a Skype szeretné elkerülni a funkció rosszindulatú használatát.

A rögzítés a csoportos videohívások és a megosztott Asztalok esetében is működik. Az elindításakor magukat a felvételeket a felhőben hozza létre a Skype, a felhasználók a beszélgetéseket követő 30 napban tölthetnek le másolatokat belőlük a számítógépükre vagy a mobiljukra.

A 30 nap leteltével a felvételek automatikusan törlődnek a felhőből, függetlenül attól, hogy akár egyszer is letöltötték-e azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!