Megújulhat a Google keresőfelülete

Ez  a 7 cég már nem kér a dolgozóitól diplomát – galéria - Google
1, Google: a cégnél jelenleg termékmenedzsert, szoftverfejlesztőt és termékmarketing-vezetőt keresnek, és ezekhez egyáltalán nem feltétel a felsőfokú végzettség.
Vágólapra másolva!
Kinézetbeli és funkcionális változásokra is számítani lehet.
Vágólapra másolva!

Az Android Police írója szerint a Google már nyilvánosan teszteli az internetes keresőmotorjának frissített találati oldalát, Scott Scrivensnél már napok óta az új verzió jelenik meg. Sajnos személyesen nem tudtuk kipróbálni a megoldást, jelenleg nyilvánvalóan az A/B tesztelését végzi a vállalat. Ha minden jól megy, akkor vélhetően heteken belül univerzálisan elérhetővé válhat az új kinézet.

Több lesz a Material Design az új keresőfelületen Forrás: Android Police

Az új találati oldal kinézet és funkcionalitás tekintetében is változik, bár nem drámai mértékben. Az előbbivel kezdve az új oldal megkapta a Material Design legújabb változatával kapcsolatos fejlesztéseket, például a lekerekített sarkú szövegbeviteli mezőket.

Nem gördül majd el a lefelé görgetéskor a találati oldal fejléce Forrás: Android Police

Ennél fontosabb a funkcionális újítás: a találati oldal lefelé görgetésekor nem gördül el a Google-logót és a keresőmezőt is tartalmazó fejlécrész, odatűzték a weblap tetejére. Ennek köszönhetően a felhasználóknak nem kell felfelé görgetniük a weblapot, ha megváltoztatnák a keresési kifejezést. Ez egy apró, de mégis nagyon hasznos kényelmi változtatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!