Megjött, és csinos a Google Chrome 69

google chrome 69 böngésző
Google Chrome 69
Vágólapra másolva!
Egy fontos jelszóbiztonsági funkcióval is bővült a böngésző.
Vágólapra másolva!

A Google Chrome felhasználói az automatikus frissítési funkciónak köszönhetően talán már észre is vették, hogy elérhetővé vált az alkalmazás 69-es főverziója. Tizedik születésnapja alkalmából jelentős ráncfelvarrást kapott a böngésző mindig látható kezelőfelülete, a köntöst az aktuális Material Design vizuális nyelvnek megfelelve készítették a grafikusok.

Google Chrome 69 Forrás: Origo

A dizájnváltás pusztán kozmetikai jellegű, kezelés tekintetében lényegében semmi sem változott azon kívül, hogy a felhasználóváltó gomb lekerült a böngésző címsorából a főmenü gombja mellé. Más téren viszont van újdonság: aki bejelentkezteti a böngészőt a Google-fiókjába, az mostantól kezdve a webhelyekre való regisztrációkor pár kattintással generálhat magának egy véletlenszerű jelszót.

Ehhez a regisztrációs űrlap valamelyik jelszómezőjébe kell kattintani a jobb egérgombbal, majd a legfelső „Jelszó létrehozása...” gombra kattintva generálódik a jelszó. Ha megfelel, akkor csak rá kell kattintani a javaslatra, a böngésző magától bemásolja a karaktersorozatot a jelszómezőkbe. A regisztráció gombra kattintva a böngésző elmenti a nevet és jelszót a beépített jelszótárolójába, majd felszinkronizálja az adatokat a felhasználó Google-fiókjába.

Windows és macOS rendszereken automatikusan települ a felhasználóknál a Google Chrome 69, míg a linuxosok a disztribúciójuk frissítéskezelőjén keresztül installálhatják az aktuális verzióját.

A böngésző telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!