Mégis letiltható lesz a Bixby-gomb a Galaxy Note 9-en

note9teszt
Vágólapra másolva!
Már tavaly sem kértek belőle a vásárlók, a Samsung megint erősködött.
Vágólapra másolva!

A Samsung Galaxy S8 egyik újítása a Bixby hangasszisztens volt, ám az enyhén szólva is limitált funkciókészlete nem nyűgözte le a vásárlókat. Ettől függetlenül nem a puszta jelenléte zavarta a mobillal rendelkezők jókora táborát, hanem az, hogy az elindítására kitalált hardveres gombot nem lehetett letiltani vagy újrakonfigurálni. A mobiljaikkal valós szöszmötölés közben véletlenül elindítgatták az asszisztenst, amit rendkívül bosszantónak találtak.

Könnyű véletlenül aktiválni a Bixbyt, a hangerőálítók alatt van a dedikált gombja Forrás: Origo

A sirámokra válaszul a Samsung közölte, hogy nem áll szándékában kikapcsolhatóvá tenni a Bixby-gombot, és több alkalommal is olyan szoftverfrissítéseket adott ki, amelyekkel megakadályozta a gomb letiltását vagy újrakonfigurálását lehetővé tevő appok működését. Pár hétnyi keménykedés után a cég illetékesei végül belátták, hogy jobb hallgatni az ügyfelekre, és letilthatóvá tették a gombot. Ettől függetlenül az újrakonfigurálására csak azért sem adtak lehetőséget:

vagy a Bixbyt indítja a gomb, vagy semmire sem lehet jó.

Pedig lehetne hasznos dolgokra használni, például a kedvenc alkalmazás elindítására, a némítás bekapcsolására, a repülős mód aktiválására.

Mindezek után a Samsung újból eljátszotta ugyanezt a Galaxy Note 9-cel: jelenleg nem lehet kikapcsolni a Bixby-gombot a mobilon, és a mások által írt konfiguráló appok működését is lehetetlenné tette a gyártó.

Sokkoló, de a vásárlók jókora tábora továbbra sem kér a Bixbyből, így a Samsung most némi keménykedés után másodjára is úgy döntött, hogy

mégis kikapcsolhatóvá teszi a gombot.

Az opciót egy szeptember végéig megérkező szoftverfrissítés hozza majd el a Galaxy Note 9-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!