Így keresheti meg a festményes hasonmását

google arts and culture
Google Arts & Culture
Vágólapra másolva!
A Google Arts & Culture applikáción belül, mától a magyar felhasználók számára is elérhető az 'Art Selfie' elnevezésű, népszerű funkció, melynek segítségével megtudhatjuk ki a "festmény-hasonmásunk".
Vágólapra másolva!

A Google 2017 év végén kísérleti jelleggel elindította az Art Selfie elnevezésű funkciót, mely használatával azóta több, mint 78 millió szelfit párosítottak össze műalkotással. Azért, hogy a művészet valóban bárki számára hozzáférhetővé váljon, az Art Selfie-t globálisan is elérhetővé teszi a mai naptól a Google. Köszönhetően partnerintézményeivel való együttműködésnek, folyamatosan további kollekciókkal bővül a Google Arts & Culture felülete, így jelenleg több mint 1500 kulturális intézmény több tízezer alkotása közül lehet hasonmást találni.

Google Arts & Culture Forrás: Google

Az app számítógépes képfeldolgozó technológia és gépi tanulás felhasználásával képes összevetni a felhasználó által készített szelfit az Arts and Culture felületén elérhető műalkotásokkal, ha pedig a felhasználó rákattint a megtalált képre, további háttérinfókat tudhat meg a képzőművészeti alkotásról.

A nagy képfelbontás, online kiállítások, gyűjtemények megtekintése, művészettörténeti tudnivalók mind hozzáférhetővé teszik a művészetet és a történelmet bárki számára. Természetesen a képzőművészet felfedezése nem ér véget azzal, hogy a felhasználó megtalálta a hasonmását, hiszen az applikáció további kalandra hív más gyűjtemények felfedezésével vagy a legközelebbi múzeum meglátogatására inspirál.

A Google Arts & Culture iOS és Androidra rendszerű telefonokra is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!