Heteken belül itt az első 5G-s mobil?

xiaomi mi mix 3
Xiaomi Mi Mix 3
Vágólapra másolva!
A vártnál sokkal nagyobb durranás lehet a Xiaomi Mi Mix 3.
Vágólapra másolva!

Egészen eddig szinte teljesen biztosnak tűnt, hogy az első kereskedelmi 5G mobilhálózatok, továbbá az ezeket már támogató okostelefonok csak a jövő év során válnak majd elérhetővé. Most úgy tűnik, hogy a Xiaomi meglepetéssel készülhet az utóbbi téren, a cég elnöke nem képes leállni a várhatóan most szeptemberben hivatalossá váló, majd októberben piacra kerülő Mi Mix 3 szivárogtatásával.

Xiaomi Mi Mix 3 Forrás: Lin Bin / Weibo

Lin Bin a múlt héten lényegében leleplezte a mobil előlapját, ami alapján lényegében az egész egy nagy érintőkijelző lesz, rendkívül minimális kávával. Ez nem nagy meglepetés, hiszen már a Mi Max 2-nek is csak az alján volt említésre méltó káva.

Xiaomi Mi Mix 3 Forrás: Lin Bin / Weibo

A másodikként nyilvánosságra hozott fotó még ennél is érdekesebb: ezen egyrészt jobban látszik az előlap (a felső kép értelmezését egy kicsit megnehezíti a Mi Mix 3 alatt lévő másik mobil), másrészt pedig

ott van az 5G jelzés térerőikonnál.

Emellett a fotó hátterében lévő monitoron látszólag egy 5G-s bázisállomás diagnosztikai szoftverének a kezelőfelülete látható.

Mindez még nem jelenti azt, hogy a Mi Mix 3 biztosan támogatni fogja az 5G-s mobilhálózatokat, a Xiaomi talán csak a készüléket alapul véve készített egy 5G-kompatibilis prototípust.

Hamarosan mindenre fény derül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!