Kiterjesztett valóságban utazó céget vett az Apple

Vágólapra másolva!
Egy olyan vállalatot vásárolt fel az Apple, ami AR-szemüvegekhez gyárt lencséket.
Vágólapra másolva!

Számos neves elemző gondolja úgy, hogy az Apple következő nagy dobását egy kiterjesztett valóságra építő okosszemüveg jelenti majd. Az Apple Glasses a tippek szerint 2020-ban vagy 2021-ben debütálhat.

Ming-Chi Kuo, az Apple-ügyekben rendre pontos jóslatokat adó elemző két éven belül várja az Apple okosszemüvegét, Gene Munster szerint az 2021-ben érkezik meg.

Forrás: medium.com

Az Apple most nagy lépést tett az AR-szemüveg irányába azzal, hogy a hét közepén bejelentette: felvásárolta az Akonia Holographics céget. A részletek nem nyilvánosak, de annyit tudni, hogy a 6 éve létező vállalat kiterjesztett valóságra építő szemüvegekhez gyárt kijelzőket, lencséket. Ezek állítólag nem csak olcsók, de átlátszók és nagyon jó teljesítményt is nyújtanak.

Tim Cook, az Apple ügyvezetője többször hangoztatta már, hogy hisz a kiterjesztett valóság jövőjében, ugyanakkor tavaly októberben azt is mondta, hogy a jelenlegi technológia annyira gyerekcipőben jár, hogy nem alkalmas valódi okosszemüvegek megalkotásához.

Az Apple ezúttal hivatalosan annyit mondott, hogy időről-időre megvásárol kisebb cégeket, és általában nem fedi fel a jövőbeli terveit vagy szándékait.