2020-ban jöhet az Apple okosszemüvege

Vágólapra másolva!
Egy neves elemző legalábbis ekkorra várja az új eszköz megjelenését.
Vágólapra másolva!

Bár Ming Chi-Kuo többé nem dolgozik a KGI Securitiesnél, továbbra is követi az Apple ügyeit. A legtöbben úgy vélik, hogy ő jósolja meg a legpontosabban azt, hogy mit lép legközelebb az Apple.

Kuo szerint az Apple 2020-ban adja ki a kiterjesztett valóságra felkészített Apple Glasses okosszemüvegét.

Ugyanezen a véleményen van egyébként Gene Munster is, aki szintén neves elemzőnek számít Apple-ügyekben. Munster szerint ugyanakkor 2021 végére is csúszhat az eszköz, ami nagyobb sláger lehet, mint az iPhone.

Forrás: Taeyeon Kim

Kuo szerint az Apple egyre erősebb lesz a szolgáltatásokban is, és akár két billió dollárt is érhet majd a cég, hála az Apple Glasses és az Apple Car termékeknek. Az autóiparba ugyanis nagy változásokat hozhat az Apple, úgy, mint 2007-ben a mobilpiacon tette azt az iPhone-nal. Az elemző szerint az Apple autója valamikor 2023 és 2025 között debütálhat.

Tim Cook hisz a kiterjesztett valóság sikerében, ezt többször hangoztatta is. Azt is hozzátette azonban, hogy a technológia még nem nőtt fel ahhoz, hogy okosszemüveget építsenek rá mostanában. Ez persze nem gátolta meg Gene Munstert abban, hogy kiszámolja: az Apple az első évben 13 milliárd dollárt keres majd az okosszemüvegein, amelyek vételára 1300 dollár lesz szerinte.