Így úszkálnak a halak a Microsoft adatközpontja körül

microsoft project natick
Élőben követhetőek a Microsoft víz alatti adatközpontja körüli események
Vágólapra másolva!
Két kamerán keresztül is élőben követhetőek az események.
Vágólapra másolva!

Idén júniusban a Microsoft egy kísérleti projekt keretében beüzemelte Skócia partjainál az első víz alatti adatközpontját, a létesítmény 27,6 petabájt adattároló kapacitással rendelkezik. A cég elsősorban arra kíváncsi, hogy mennyire hatékony a rengeteg hőt termelő adatközpontok tengervízzel való hűtése, és üzemeltetési szempontból egyáltalán mennyire praktikus az egész elképzelés. A projekt akkor minősül majd teljes sikernek, ha az adatközpont az elsüllyesztése után öt évig üzemképes marad.

Élőben követhetőek a Microsoft víz alatti adatközpontja körüli események Forrás: Microsoft

A helyzet testközelből való figyelése érdekében a Microsoft két kamerát is felszerelt az adatközpont külső részére, ráadásul mostantól kezdve bárki követheti az interneten keresztül az élő képüket. Sajnos a lejátszókat nem tudtuk beágyazni a hírbe, az érdeklődők a projekt hivatalos weboldalán tekinthetik meg a kamerák képét.

Óriási izgalmakra előreláthatóan nem kell számítani, nem Michael Bay rendezi a produkciót. Ettől függetlenül a hideg vízben úszkáló halak nézegetése valamiképp elviselhetőbbé teheti a kánikula tolerálását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!