Totálissá vált a világháború a PC-s játékok piacán

discord
Megkezdte a saját játékáruházának tesztelését a Discord
Vágólapra másolva!
Megkezdte a saját játékboltjának tesztelését a Discord.
Vágólapra másolva!

Ugyan a nagy játékkiadók mind egyetértenek abban, hogy a jövő játékai internetes streameléssel jutnak majd el a fogyasztókhoz, de addig is van még hely és idő a digitális játékpiacon némi pofozkodásra. Néhány nappal ezelőtt a Steam elindította a teljesen megújult chatszolgáltatásait, ezzel választ adva a számítógépes játékosok körében rendkívül népszerűvé vált Discord közösségi chatszolgáltatás által jelentett fenyegetésre, most pedig megjött a frappáns válasz a lépésre: a Discord belép a digitális játékpiacra.

Megkezdte a saját játékáruházának tesztelését a Discord Forrás: Discord

A Discord teljes értékű szolgáltatást kíván üzemeltetni: a játékok megvásárlása után a gamerek a számítógépes alkalmazásában tudják majd letölteni a termékeket, azaz

nem a Steamen vagy máshol beváltható licenckulcsokat fog árulni a cég.

Emellett a Discord bővíteni kívánja a Nitro szolgáltatását is, amely keretében a játékosok havidíjért cserébe szabadon játszhatnak jó néhány címmel. Ilyen szolgáltatást a Steam nem kínál, de az EA Origin igen.

Hírünk írásakor az új játékbolt első bétáját csak olyan 50 ezer kanadai felhasználónál aktiválta a Discord, de előreláthatóan nem kell sokat várni az újdonság nemzetközi debütálására. A bolt természetesen bármelyik nagy kiadó és indie fejlesztő játékait szívesen forgalmazza majd, a legfontosabb cégek közül egyelőre a THQ Nordicot és Deep Silvert sikerült leigazolnia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!