Betiltották a mobilozást a francia iskolákban

okostelefon caucasian chat children connect dark family friends gaming generation indoor internet kid like media message multi online people phone race racial school screen share smart social software technology together touch young
Megfelelő biztonsági beállítások nélkül a kicsik rövid idő alatt akár több százezer forintos is elkölthetnek virtuális játékokra.
Vágólapra másolva!
Már a szünetekben sem lehet használni a készülékeket.
Vágólapra másolva!

A francia parlament alsóháza nagy csendben elfogadott egy törvényt, amely alapján a most szeptemberben kezdődő tanévtől az iskolás gyerekek jókora része egyáltalán nem használhat semmiféle mobilkütyüt az iskolákban. Három kivétel van a szabály alól: a 16. életévüket betöltöttekre és a hivatalosan elismert fogyatékossággal élőkre nem vonatkozik az új törvény, továbbá az oktatás részét képező kütyüzés is megengedett.

Forrás: 123rf

A francia iskolákban 2010 óta konkrétan illegális a tanítási órák alatt a mobileszközök használata. Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter szerint a mostani új törvény célja, hogy

a gyerekek mobilozás helyett inkább szocializálódjanak az órák közti szünetekben.

Látszólagos szigorúsága ellenére a törvény jó eséllyel nem tesz majd érdemi különbséget: nem írja elő az iskolák számára, hogy milyen módon kellene betartatniuk a törvényt, továbbá milyen büntetést kell kiszabniuk a törvényt megsértő diákokra. Pár hónappal ezelőtt még arról volt szó, hogy a diákok telefonjait el kellene zárniuk, de az iskolák jókora részének sem pénze, sem pedig helye nem lett volna a szükséges szekrények telepíttetésére.

Jó eséllyel azonnal előkerülnek majd a mobilok, amint hátat fordít a folyosón járőröző tanár.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!