Nem lesz elérhető a Play Áruházból a Fortnite?

epic games fortnite videojáték
Fortnite
Vágólapra másolva!
Furcsa dolgok derültek ki a fejlesztő webhelyének eldugott részéből.
Vágólapra másolva!

Az éppen aktuális információk alapján a Fortnite várva-várt androidos verziója a jövő hónapban jelenhet meg, azonban az első 30 napban kizárólag a Samsung Galaxy Note 9-en lesz futtatható. Ez elég furcsa döntésnek tűnik az Epic Games részéről, de most jött egy még furcsább információ is: elképzelhető, hogy a játék egyáltalán nem lesz telepíthető a Google Play Áruházból.

Fortnite Forrás: Epic Games

Az értesülés az XDA fejlesztői fórum egyik tagjától érkezett, aki megtalálta a Fortnite weblapjának egy jelenleg sima kattintgatással nem elérhető részén a telepítési instrukciókat: a játék installációjához le kell tölteni az APK-telepítőkészletét a böngészőn keresztül, el kell indítani az állományt, és le kell okézni az összes nyaggatóablakot.

A Play Áruház kikerülésére egyetlen magyarázat van: az Epic nem szeretné kifizetni a Google számára a végrehajtott mikrotranzakciók utáni 30 százalékos részesedést.

Ez érthető volna annak fényében, hogy a játék Apple-féle mobileszközökre március végén már kiadott verziója napi 2 millió dollárt hoz, összesen pedig olyan 125 millió dollárt termelt az Epic Games számára. Várhatóan a Fortnite androidos verziója is hasonló siker lesz, ráadásul a Google rendszerén lehetőség van kikerülni a hivatalos programbolt sarcát.

Ettől független a manuális telepítés szokatlan és kellemetlen a játékosok számára, részben ezért is tudtunkkal még egyetlen játék- vagy alkalmazásfejlesztő sem vetemedett arra, hogy ilyen okból kerülje ki a Play Áruházat.

Hamarosan kiderül, hogy mire készül az Epic, a cég nem kívánta kommentálni a mostani felfedezést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!