Ezért lassú több böngészőben a YouTube

Pensive Girl College Student Studying At Night Beautiful Computer White Collar Worker Student Girls Women Females Midnight Rubbing Homework Forehead Headache Working Late Pain 20-29 Years Young Adult Adult Working Studying Learning Latin American and Hisp
Young woman with laptop computer for homework. Tired hispanic girl and college education. Female student studying and using pc at home getting headache
Vágólapra másolva!
Jó ideig csak a Google Chrome tudja majd sebesen megjeleníteni az oldalt.
Vágólapra másolva!

A Mozilla Firefox és a Microsoft Edge böngészőket használóknak feltűnhetett, hogy a legutóbbi újratervezése óta feltűnően lelassult a YouTube felületének a kirajzolása, míg a Google Chrome esetében továbbra is pikk-pakk megjelenik minden. Szerencsére nem drámaian lassú a webhely, de a gyengébb processzorokkal ellátott számítógépeken kifejezetten látványos a jelenség.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Diego Cervo

Most kiderült ennek a technikai oka: a Mozilla műszaki menedzsere szerint a YouTube egy olyan mostanra elavult webes technológiát használ intenzíven, amelynek a natív feldolgozását csak a Google Chrome, és persze a motorjára épülő böngészők támogatnak.

A lassú megjelenítést okozó technológia erősen kibővített, második generációs verziója a 63-as verziótól válhat natívan feldolgozhatóvá a Firefoxban, azonban ez nem fog segíteni a YouTube teljesítményén, az első és a második generációs implementációk ugyanis nem kompatibilisek egymással.

A gond csak akkor oldódik majd meg, mikor a YouTube programozói modernizálják a portál kódjának működését.

Chris Peterson szerint akiket bosszant a YouTube sebessége, azok a Firefox esetében ezzel a kiegészítővel állíthatják vissza a régi dizájnt, míg az Edge esetében ugyanehhez a YouTube Restore Classic szkriptet kell aktiválni a Tampermonkey bővítményben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!