Elképesztően jól fogynak majd az idei iPhone-ok

Vágólapra másolva!
A TSMC gyártja majd az A12-es chipeket, és óriási megrendelésekre számít.
Vágólapra másolva!

Az Apple az idei évben egyenesen három új iPhone-t dob majd piacra, és ezek mindegyikébe a 7 nm-es A12-es SoC kerül majd a várakozások szerint. A chipet a TSMC gyártja, amely a mobilos és kriptobányászathoz használt chipek bezuhant kereslete miatt nemrég a harmadik negyedéves előrejelzések csökkentésére kényszerült.

A TSMC vezetői ugyanakkor jelentős fellendülést várnak az idei negyedik negyedévre. Mindez az iPhone-eladásoknak lesz köszönhető.

Forrás: Apple

Ezek alapján az Apple is nagyon optimista a 2018-as iPhone-ok sikerével kapcsolatban. A TSMC úgy véli, hogy a mostani kiesést is tudja majd pótolni az ünnepi szezonban jelentkező nagy keresletnek hála.

Az elemzők tulajdonképpen szuperciklusra számítanak, vagyis rengeteg olyan ember vásárol majd 2018-as iPhone-t, akinek két éves vagy annál régebbi Apple készüléke van.

Némi rossz hír, hogy az 5 nm-es gyártástechnológia fejlesztése bár tart, a sorozatgyártást 2020 első felére halasztották. Vagyis a következő nagy ugrást a 2018-as modellek után a két év múlva érkező A14-es SoC hozhatja el.