Megújulhat a Google képkereső felülete

google képkereső
Hamarosan így nézhet ki a Google képkeresőjének a felülete
Vágólapra másolva!
Már folyik az új változat nyilvános tesztelése.
Vágólapra másolva!

A Google már évek óta nem nyúlt hozzá érdemben a rendkívül népszerű képkereső szolgáltatásának a felületéhez, csak két módosítást vezetett be: egyrészt színes buborékokban kapcsolódó keresési kifejezéseket kezdett megjeleníteni a lap tetején, másrészt pedig fotóügynökségi nyomásra eltüntette a gombot, amivel közvetlenül betölthetőek voltak a képek.

Hamarosan így nézhet ki a Google képkeresőjének a felülete Forrás: UnderConsideration / Twitter

A cég most megkezdte a képkereső vadiúj felületének a nyilvános tesztelését, de egyelőre csak a felhasználók kis táboránál jelenik meg a fenti képen látható változat. A kisebbik újdonsága, hogy a kapcsolódó keresőkifejezések fehér és lekerekített sarkú buborékokká váltak, de ennek persze nincs funkcionális jelentősége.

A nagy újítás, hogy a keresési találatok kártyás jellegű felületen jelennek meg, ha pedig a netező rákattint egy találatra, akkor a nagyobb méretű előnézeti kép a böngészőablak baloldalán jelenik meg, szintén kártyás formában.

Információtartalom tekintetében azonosnak tűnik a jelenlegi és a következőnek szánt felület, azonban az új verzión összességében több kép jelenik meg, ha meg van nyitva az előnézeti kártya.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!