Bírja a reptetéseket a Gorilla Glass 6

corning gorilla glass 6
Az elődjénél kétszer jobban bírja a becsapódásokat Gorilla Glass 6
Vágólapra másolva!
Több mobilgyártó is teszteli már a vadiúj védőüveget.
Vágólapra másolva!

Bemutatkozott az okostelefonok jókora részén használt Gorilla Glass védőüveg legújabb generációja. A Corning szerint anyagát tekintve az új modell teljesen különbözik az elődjétől, a kifejlesztése során elsősorban arra koncentráltak, hogy az üveggel burkolt készülékek jó néhány megreptetést érdemi sérülések nélkül túléljenek.

Az elődjénél kétszer jobban bírja a becsapódásokat Gorilla Glass 6 Forrás: Corning

A fejlesztéseknek köszönhetően a Corning saját tesztjein az üveg túlélt 15 darab, 1 méter magasságból történt megreptetést, azaz

kétszer ellenállóbbnak bizonyult az elődjénél.

A cég szerint az előrelépés azért is különösen fontos, mert egyre több gyártó burkolja Gorilla Glasszba a mobiljait, azaz már nem csak előlapot kell védenie az üvegének, hanem időnként majdnem a komplett okostelefont.

A Corning szerint az ellenállóság mellett fejlesztettek az üveg áttetszőségén, az érintésátadási képességén, továbbá a vezeték nélküli töltéssel való együttműködésén is.

Elképzelhető, hogy a három hét múlva bemutatkozó Samsung Galaxy Note 9 lehet az első Gorilla Glass 6-ot használó okostelefon, vagy legalábbis a Gorilla Glass 5 bejelentése után pár héttel a Note 7-en használták először az üveget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!