Közeledik a Samsung Galaxy X

Vágólapra másolva!
Jay Y. Lee alelnöknek hála magasabb fokozatra kapcsol a Samsung mobilos részlege.
Vágólapra másolva!

Dél-koreai médiajelentések szerint a Samsung alelnökének visszatérése után magasabb fokozatra kapcsol a vállalat mobilos részlege, amely nem teljesen elégedett a Galaxy S9-es széria eladásaival. Az apró frissítések nem elegendőek a rekordnyereségek fokozásához, a középkategóriában pedig lehetetlen felvenni a versenyt a kínai cégekkel.

Jay Y. Lee állítólag az utolsó pillanatban rendelte el, hogy változtassanak a Galaxy Note 9 külsején. Az alelnök vékonyabb készüléket kért a mérnököktől, nem sokkal azután, hogy Kínában találkozott a Xiaomi, a Huawei és a Vivo vezetőivel, majd egy helyi üzletben kipróbálta a rivális készülékeket.

Forrás: Technobezz

A helyi iparági megfigyelők szerint Lee bölcs újítások bevezetéséről híres, és a Samsung immáron teljes erővel dolgozik az összehajtható Galaxy X okostelefonon. Ezt látja ugyanis az egyetlen igazi esélyének arra, hogy maga mögé utasítsa a teljes piacot. A Samsung elsőként szeretne sikeres terméket villantani a kategóriában - hasonló megoldáson ugyanis az Apple és a kínai gyártók is dolgoznak már.

Az elemzők szerint a Galaxy X már a januári CES-en bemutatkozhat, ebben az esetben pedig legalább egy évvel előzné meg a teljes piacot a Samsung.

A részletek ugyan továbbra is bizonytalanok, de az biztos, hogy a Samsung rákapcsolt az összehajtható okostelefon fejlesztésére.