Az utóbbi évek legnehezebb csúcskészüléke a Sony Xperia XZ2 Premium

Vágólapra másolva!
236 grammot nyom a mérlegen, ezzel minden riválisán túltesz.
Vágólapra másolva!

Az Xperia XZ2 Premium a Sony valaha volt legfejlettebb és legjobb okostelefonja, azonban sajnos az egyik legdrágább is a márka történetében. A készüléknek számos érdekessége akad. Az egyik az, hogy az utóbbi évek legnehezebb zászlóshajója.

A hivatalos specifikációk alapján az Xperia XZ2 Premium 236 grammot nyom a mérlegen. Az utóbbi egy év csúcskategóriás felhozatala ennek a nyomába sem ér. A második legnehezebb az ütésálló Samsung Galaxy S8 Active, 208 grammal. A harmadik az Apple iPhone 8 Plus, 202 grammal.

Forrás: Sony

A normál Xperia XZ2-höz hasonlóan az XZ2 Premium is egy alumínium keretre épít, hajlított 3D-s üveggel. Mivel a hátlap hajlított, ezért a legvastagabb pontján 11,9 milliméteres a készülék. Ezt sokan túlzónak találják a mai mezőnyben. A tömeget pedig többek között az 5,8 hüvelykes 4K-s kijelző, a 3540 mAh-s akku és a dupla hátlapi kamera növelik.

Természetesen az, hogy az Xperia XZ2 Premium nehezebb a többi csúcsmobilnál, nem jelent komoly problémát, ráadásul érdemes figyelembe venni azt is, hogy rengeteg kiváló funkciót kínál a Sony újdonsága.