494 milliárdot termelt a mobiljáték

pokemon go
Ki tudja, mire bukkan a játékos pokémonozás közben
Vágólapra másolva!
A bevételének kétharmada az USA-ból és Japánból jött.
Vágólapra másolva!

Mostanra valószínűleg mindenki hallotta, hogy gusztustalan mennyiségű pénzt lehet keresni a mikrotranzakciókkal teletömött mobiljátékokkal. Két évvel ezelőtt a Nintendo és a Niantic alaposan beletenyereltek a tutiba a Pokémon Góval: akkora nemzetközi hisztériát váltottak ki a Pokémon-fanokból, hogy különféle módokon olyan másfél tucat ember meghalt, rengetegen kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek, az őrület tetőfokán pedig még a közúti balesetek száma is számottevően emelkedett.

Forrás: AFP/Pedro Armestre

Mindeközben persze az említetteknél csörgött a kassza, a SensorTower analitikai cég szerint két év alatt

1,8 milliárd dollárt, durván 494 milliárd forint bevételt termelt a Pokémon Go.

Ennek a pénznek körülbelül a kétharmada az Egyesült Államokból (607 millió dollár) és Japánból (500 millió dollár) jött. A harmadik legnagyobb költőnek mért németek „csak" 96 millió dollárt vertek el Pokémon Góban, a britek 77 millió dollárral lettek a negyedikek, a tajvaniak ötödik helyéhez pedig elég volt 48 millió dollár is.

További érdekesség, hogy a tipikus felállással ellentétben ezúttal nem az iOS-esek, hanem az androidosok termelték a mikrotranzakciós bevétel nagyobbik részét, a bevétel megoszlása 42-58 százalékra jött ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!