Lassan a Samsung is 3D-s arcfelismerésre vált

Vágólapra másolva!
A Samsung legújabb szabadalma az arcot 3D-ben szkennelő kameráról szól.
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Szabadalmi Hivatal nemrég jóváhagyta a Samsung egyik kérelmét. A dél-koreai vállalat legutóbbi szabadalma az arcot 3D-ben szkennelő kameráról szól, amit mobileszközökben használna.

Miközben az Apple volt az első cég, amely a Face ID-val piacra dobta ezt a technológiát, addig a mostani szabadalom benyújtási ideje (2014) azt mutatja, hogy a Samsung is régóta dolgozik a saját megoldásán.

Valószínűleg ennek a megjelenése azért késik, mert igen sokat tud, és még tökéletesíteni kell. A szabadalom többek között szemkövetést, mozgásérzékelést, éjszakai látást (vagyis éjszakai működést), 3D-s TOF-érzékelést is említ.

Forrás: Samsung

A rendszer két új hardverelemet igényel az előlapon: az infravörös-közeli fényforást és egy biometrikus kamerát két olyan modul segítené, amely belsőleg kezeli a megkapott információkat. Hasonló elven működik a Xiaomi Mi 8 és az Oppo Find X megoldása is. Az előlapi kamera pedig figyeli, hogy a használó szeme nyitva vagy csukva van, visel-e szemüveget.

Elméletileg a Samsung már a Galaxy Note 9-ben is bevethetné ezt a technológiát, de a pletykák ilyesmiről nem szólnak. A 3D-s arcfelismerés valószínűleg a Galaxy S10-zel jön.