Újabb rajongói STALKER-játék jött

stalker call of chernobyl dead air videojáték
Teljesen önmagában futtatható a STALKER: Call of Chernobylt alapul vevő Dead Air mod
Vágólapra másolva!
Teljesen önmagában futtatható a Dead Air gigamod.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel ezelőtt óriási lelkesedést kiváltva az ukrán GSC GameWorld közölte, hogy továbbra is tervbe van véve a rejtélyes körülmények között elkaszált STALKER 2 elkészítése. A vállalat tulajdonosának elsősorban az volt a célja a bejelentéssel, hogy az E3 játékkiállítás előtt felkeltse a tőkeerős kiadók érdeklődését, sejthetően még ukrán bérköltségekkel számolva sem két fillér egy efféle termék fejlesztése.

Teljesen önmagában futtatható a STALKER: Call of Chernobylt alapul vevő Dead Air mod Forrás: Origo

Szerencsére a széria rajongói a következő pár évben sem maradnak szuper modok nélkül, ráadásul a részben magyar fejlesztésű Lost Alpha után most kijött egy újabb, teljesen önmagában futtatható (azaz egyetlen alapjáték telepítését sem igénylő) gigamod. A Dead Air az OpenXRay játékmotort használja, amely a STALKER: Call of Pripyatban használt szoftver továbbfejlesztett és optimalizált változata, így sokkal szebben fut a hasonló gigamodoknál.

A Dead Air jelenlegi legnagyobb szépséghibája, hogy alapvetően oroszul van, a külön telepítendő angol fordítása pedig még nem 100 százalékos, de azért játszható. A gigamod innen tölthető le, olyan 5 gigabájtos, bár kicsomagolva körülbelül 12 GB-ra nő a játék helyfoglalása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!