Pentiumot kaphatott az olcsó Microsoft Surface

microsoft surface pro 2017 tablet táblagép windows 10 surface pen
Vágólapra másolva!
Meglehetősen közel lehetünk már a táblagép bejelentéséhez.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta az a pletyka járja, hogy a Microsoft végre konkurenciát kíván állítani az olcsóbb Apple iPad tableteknek, így javában dolgozik egy 400 dollárnál kezdődő Surface táblagépen. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a belátható jövőben bemutatkozhat az eszköz, már az USA távközlési eszközöket bevizsgáló hatóságánál is tiszteletét tette.

Microsoft Surface Pro (2017) Forrás: Microsoft

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a legolcsóbb Microsoft Surface olyan 10 hüvelyk körüli érintőkijelzőt kaphatott, az olcsóbb modelljeit Intel Pentium Silver N5000, míg a drágább variánsait Pentium Gold 4410Y vagy Pentium Gold 4415Y processzor hajthatja. Emellett ha hihetünk egy a GeekBenchen keresztül kiszivárgott mérésnek, akkor a Microsoft 4 GB rendszermemóriával láthatta el az eszközöket.

A fenti 400 dolláros kezdőárban elméletileg nem lesz benne semmilyen kiegészítő, de a Microsoft állítólag az olcsó Surface gépekhez is kínál majd fizikai billentyűzetes tokot és efféle extrákat. Ezek sejthetően jóval megfizethetőbbek lehetnek, mint a Surface Pro termékcsaládhoz készült, igencsak drága társaik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!