Jól kiszúrhatott az Intellel az Apple

apple wwdc 2016 tim cook
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 13: Apple CEO Tim Cook speaks at an Apple event at the Worldwide Developer's Conference on June 13, 2016 in San Francisco, California. Thousands of people have shown up to hear about Apple's latest updates. Andrew Burton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Mégsem kell az 5G-s modeme a jövőbeli iPhone-okba.
Vágólapra másolva!

Ha minden igaz, akkor a Qualcommal való jogi háborújának eredményeként az Apple idei és jövő évi iPhone okostelefonjai exkluzívan az Inteltől származó chipekkel fognak vezeték nélküli kommunikálni, ezekkel fognak például csatlakozni a mobilhálózatokra. Friss információk alapján idáig tarthatott az Intel öröme, egy kiszivárgott e-mail alapján az Apple ugyanis mégsem tart igényt 2020-tól a cég új generációs, már az 5G-t is támogató lapkáira. A készülékek chipjeit vagy házon belül tervezheti, vagy a MediaTektől vásárolhatja majd.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Forrás: AFP/2016 Getty Images/Andrew Burton

Az információt publikált Calcalist forrásai szerint a kellemetlen tartalmú tájékoztatás azonnali lépést váltott ki az Intel vezetőségéből: leállították a munkát a specifikusan az Apple számára fejlesztett, Sunny Peak kódnevű 5G + Bluetooth + WiFi modemen. A kényszerűségből felszabadult mérnöki erőforrásokat más projektekre irányították át.

A források szerint valószínűleg több oka is volt annak, hogy az Apple mégsem kívánja használni az Intel vezeték nélküli kommunikációs chipjét, azonban az Intel még nem adta fel a harcot, a Sunny Peak szellemi utódját azért szeretné eljuttatni a 2022-es és utána következő iPhone-okba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!