Darabokra szedték a különleges Oppo Find X-et

Vágólapra másolva!
A kínai gyártó csodatelefonjának a házból kicsúszó kameramodulja is látható, a többi rejtéllyel együtt.
Vágólapra másolva!

A MyFixGuide úgy döntött, hogy ideje darabokra szedni az Oppo igen ígéretes és tetszetős Find X okostelefonját. Az eszköz különlegessége, hogy sem előlapi, sem hátlapi kamera nincs rajta. Ezeket egy, a házból fölfelé kicsúszó modulba rejtették. A modult rugókkal erősített mechanizmus tolja ki és húzza vissza.

Egy apró motor a modul bal és jobb oldalát is képes felfelé tolni, és a surlódást is csökkentik, többek között azért, hogy a kamerás rész simán jöjjön elő és bújjon vissza.

Forrás: MyFixGuide

Az Oppo Find X más területen is szokatlan: komplikált kamerákat és szenzorokat használ az iPhone X-ből megismert 3D-s arcfelismeréshez (persze az Oppo saját technológiájával). A képeken látszik az infravörös LED és szenzor, a közelségérzékelő, a pontprojektor és az előlapi kamera is.

A hátsó, 16 megapixeles kamerát egy Sony IMX519-es szenzor szolgálja ki, optikai képstabilizálással és 20 megapixeles másodlagos kamerával. Szétszedni persze ezt az okostelefont is könnyebb volt, mint összerakni, hiszen a ragasztó megolvasztása után könnyen megbontható.