Támogathatják a modokat az xboxos játékok

microsoft xbox one x project scorpio játékkonzol
Így néz ki a végleges Xbox One X játékkonzol
Vágólapra másolva!
A Microsoft platformszinten teheti elérhetővé a moddingot.
Vágólapra másolva!

A Windows Central értesülései szerint nagy bejelentésre készül a Microsoft: a nyár végétől kezdve átfogó eszközöket bocsájt majd a játékfejlesztők rendelkezésére, hogy azok moddolhatóvá tegyék a játékaikat, azaz lehetőséget biztosítsanak a rajongók által készített, nem hivatalos módosítások használatára. A modok teljesen új tartalmakat, játékmenetbeli változtatásokat, vagy éppen grafikai változtatásokat hozhatnak.

Xbox One X Forrás: Microsoft

A modok használata egészen a közelmúltig csak a számítógépes játékosok kiváltsága volt, konzolokon nem voltak telepíthetőek a közösségi tartalmak. A modok megjelenésére egészen a jelenlegi konzolgenerációig kellett várni, bár egyelőre részben a technikai nehézségek miatt fehér holló ritkaságúak, például a Fallout 4 és a The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition támogatja ezeket.

A Microsofttól kiszivárgott prezentáció szerint a cég átfogó és rendszerszintű megoldást fog kínálni az Xbox One-ra írt játékok moddolhatóságára. Rendkívül valószínűtlen, hogy a PC-n megszokott moddolási szabadságot lesz képes (és hajlandó) nyújtani a Microsoft, ám ettől függetlenül mindenképp örvendetes, hogy próbál a játékosok kedvében járni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!