Zaklatja a szexmunkásokat a Patreon

2018.07.01. 12:06

Valójában a fizetésfeldolgozó partnerei a hunyók.

A közösségi finanszírozás már régóta nem csak projektek, de személyek számára is elérhető, például rengeteg főállású youtuber kap havi rendszerességű felajánlásokat a rajongóitól, hogy biztonságosabb kiszámíthatóbb anyagi körülmények mellett készíthesse a videóit, a reklámbevételek erősen fluktuálnak és kiszámíthatatlanok. A legnagyobb és legnépszerűbb ilyen finanszírozós portál a Patreon, ezt használja szinte mindenki.

Forrás: Thinkstock

A szinte mindenkibe az internetes szexmunkások is beletartoznak, az érintett hölgyek fotókat, videókat, továbbá privát webkamerás „meneteket" árulnak a finanszírozóiknak. A Patreon saját szabályzata ezt megengedi, azonban a héten a szolgáltatás rengeteg internetes szexmunkás felhasználói fiókját fagyasztotta be a fizetésfeldolgozó partnerek nyomására.

Ettől függetlenül nem biztos, hogy véglegesen kitiltják az érintetteket. A cég valójában próbál formai tanácsokat adni nekik, hogy tovább folytathassák a tevékenységeiket.

A mostani ügy hátterében a Egyesült Államok nemrégiben hatályba lépett FOSTA és SESTA törvényei állnak. A törvényhozók szerint ezeket az embercsempészet megnehezítése érdekében hozták, azonban a kritikusok szerint részben a szexmunkásokra kívántak lecsapni velük. A fizetésfeldolgozók elég kellemetlen helyzetbe kerülhetnek, ha egy jövőbeli eljárás során megvádolják őket azzal, hogy közreműködtek valamiféle bűntény végrehajtásában.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!