Városi kérdezz-felelek appot indított a Google

google neighbourly
Google Neighbourly
Vágólapra másolva!
Mumbaiben kezdődött meg a Neighbourly éles tesztelése.
Vágólapra másolva!

Az internet korában általánosságban véve nem nehéz válaszokat kapni a hétköznapi kérdésekre, azonban továbbra is gondot jelenthet, ha nagyon specifikus földrajzi helyhez kötött kérdésekre szeretnénk választ találni. Például szeretnénk megtudni, hogy a közelünkben ki tudná felvarrni a nadrágunk szárát, melyik kisebb vegyeskereskedésben lehet jó minőségű kenyeret vásárolni, van-e valahol kutyafuttató vagy angoltanár a szomszédságban.

Google Neighbourly Forrás: Google

Ez a probléma különösen hangsúlyos a kevésbé fejlett helyeken, ahol a kereskedések és szolgáltatást nyújtók jókora része még említés formájában sincs fenn az interneten. A Google szeretne segíteni a helyzeten, így most megkezdte India legnagyobb metropoliszában a Neighbourly alkalmazásának éles tesztelését.

A Neighbourly egy helyi kérdezz-felelek alkalmazás: a felhasználók feltehetik a kérdéseiket, az azonos földrajzi régióban élők pedig válaszolhatnak rá.

Az alkalmazás csak a felhasználók keresztneveit és profilképeit teszi láthatóvá mások számára, privát üzeneteket pedig biztonsági okból nem válthatnak egymással a felhasználók. Az utóbbi megkötés időnként kellemetlen limitációnak bizonyulhat, például mikor valaki tudna segíteni egy másiknak, de nem szeretné nyilvánosan elérhetővé tenni a telefonszámát vagy a lakcímét. Persze kerülőutakon, például facebookos ismerőssé válással, majd az ottani chates üzenetváltással biztonságosan megoldható lehet a gond.

Egyelőre nem világos, hogy mikor válhat Mumbaien kívül elérhetővé a Neighbourly.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!