Hivatalos a következő Fallout

fallout 76 videojáték bethesda
Fallout 76
Vágólapra másolva!
Rövid videón mutatkozott be a játékszéria legújabb tagja.
Vágólapra másolva!

Kedd délután a Bethesda közhírré tette, hogy nagyon hamarosan egy Fallouttal kapcsolatos bejelentést fog tenni, körülbelül 24 órányi teaselés után pedig meg is ejtette azt. A rajongók többsége arra tippelt, hogy talán egy újabb a Fallout Shelterhez hasonló kisebb játék, esetleg a Fallout 3 vagy a Fallout: New Vegas remasterelt változata van kilátásban, de mindkét spekuláció hibásnak bizonyult.

Fallout 76 Forrás: Bethesda Game Studios

Hírünk írásakor valójában nem volt világos, hogy miről van szó. A lenti másfél perces trailer alapján csak annyi tűnik nagyon valószínűnek, hogy a Fallout 76 címre keresztelt játék nagy költségvetésű lesz, a Virginia állambeli Vault 76-ban kezdődik majd, a Pip-Boyon felvillant dátum alapján 2102. október 27-én. Az utóbbi azt jelenti, az új játék minden eddigi Falloutnál korábban játszódik.

A Vault 76-ra a Fallout 3: Mothership Zeta kiegészítőben és a Fallout 4-ben is utaltak a fejlesztők: a rendelkezésre álló információk alapján egy 500 férőhelyes, kontrollcélú bunkerről van szó, amely az eredeti tervek szerint 20 évvel egy nukleáris katasztrófa után nyílt volna ki.

Végül érdekes, hogy a Kotakunál dolgozó Jason Schreier értesülései szerint a Fallout 76 valamiféle online játék lesz, azaz nem Fallout 5-öt jelentette be a Bethesda. A Fallout 76-ról hivatalos információk következőre várhatóan csak június 10-én, a Bethesda E3-as konferenciáján érkeznek majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!