Kiszúrt a gamerekkel az Apple

valve steam big picture videojáték
Steam Big Picture
Vágólapra másolva!
Nem engedi fel a Steam Link alkalmazást az App Store-ba.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt elérhetővé vált Androidra a Steam Link mobilalkalmazás bétája, az ingyenes szoftver segítségével WiFi-hálózaton keresztül áttükrözhető okostelefonokra, táblagépekre és okostévékre a számítógépek monitorának a képe. Nagyon jól jöhet, mikor a gamerek nem a számítógépük előtt ülve játszanának, hanem például a foteljükben vagy az ágyukban kényelmesen elhelyezkedve, gamepaddel a kezükben múlatnák az időt.

Steam Big Picture Forrás: Origo

A Valve eredetileg az ígérte, hogy röviddel a Steam Link androidos változatának megjelenése után az iOS-es verzió is megérkezik az alkalmazásból. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy ez nem fog megvalósulni, mivel

az Apple nem részletezett „üzleti ellentétekre" hivatkozva nem hajlandó elérhetővé tenni a Steam Linket az App Store-ban.

Természetesen a Valve kifogással élt a döntés ellen, és rámutatott, hogy már régóta elérhetőek gyakorlatilag azonos szolgáltatást kínáló szoftverek az App Store-ban. Ez az érvelés nem győzte meg az Apple illetékeseit, így a Valve momentán nem tud mit kezdeni a helyzettel: ha az Apple nem változtatja meg az álláspontját, akkor mégsem lesz elérhető a cég termékeire a Steam Link.

Mint említettük, igazából nem világos, hogy az Apple-nek mi a baja a Steam Linkkel.

Az egyetlen logikusnak tűnő magyarázat, hogy a cég szerint az alkalmazás csökkentheti az iOS-es játékokkal töltött idő mennyiségét, bár ez valahogy nem tűnik életszagú félelemnek, plusz fogyasztóellenes magatartás is volna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!