Hotelszoba is nyitogatható lehet az iPhone-nal

apple pay, iphone, iphone fizetés
CUPERTINO, CA - SEPTEMBER 09: Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple special event at the Flint Center for the Performing Arts on September 9, 2014 in Cupertino, California. Apple unveiled the Apple Watch wearable tech and two new iPhones, the iPhone 6 and iPhone 6 Plus. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hamarosan elvileg már nem csak fizetésre lesz bevethető az NFC chipje.
Vágólapra másolva!

Az Apple még 2014-ben vezette be az okostelefonjainban az NFC technológia támogatását, azonban a mai napig csak az Apple Pay fizetési szolgáltatás használható vele. Szigorúan véve az aktuális iOS 11 rendszertől kezdve már NFC-s matricák adatainak a beolvasására is használhatóak az iPhone-ok, de sajnos a döntő többség számára ennek semmi gyakorlati haszna sincs.

Apple Pay Forrás: AFP/Justin Sullivan

A The Information értesülései szerint az idén ősszel elérhetővé váló iOS 12-től kezdve megváltozik majd a helyzet, az androidos telefonokban elérhető NFC-hez hasonlóan az iPhone-okban lévő lapkák is sok mindenre használhatóvá válhatnak.

A források szerint az Apple szeretné, ha például hotelszobák biztonságos kinyitására, vagy épp modern tömegközlekedési azonosítókártyák kiváltására is használható lenne a mobiljainak NFC-s képessége.

Ha minden igaz, akkor a vállalat csillaghajós főhadiszállásán már éles tesztelés alatt áll az iOS 12 kibővített NFC-je, a vállalat egyes alkalmazottjai a segítségével nyitogatják az azonosítást igénylő ajtókat az Apple Parkban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!