Életciklusának végső szakaszába lépett a PlayStation 4

playstation 4 pro PlayStation 4 Pro
playstation 4 pro 2017.02.22.
Vágólapra másolva!
Folyamatosan csökkenő eladásokra számít a Sony.
Vágólapra másolva!

Nehéz elhinni, de a jelenlegi generációs játékkonzolok idén ősszel már öt évesek lesznek. A Sony ügyvezető igazgatója a napokban előzékenyen emlékeztette a vállalat részvényeseit, hogy ennek bizony következménye lesz: mostantól a PlayStation 4 eladásainak folyamatos csökkenésére kell számítani, megfogalmazása szerint az életciklusának végső fázisába ért a játékkonzol.

Sony PlayStation 4 Pro Fotó: Polyák Attila - Origo

Ettől függetlenül persze a részvényeseknek nincs okuk a pánikra. A jelenlegi hírek szerint 2020-ban bemutatkozhat majd a PlayStation 5, időközben pedig a gyártó várhatóan azért elad majd még pár tízmilliót a PS4-ből is.

Ami van ugyanilyen fontos, hogy a PlayStation 4-hez megvásárolható játékokból és szolgáltatásokból is folyamatosan jelentős bevételre fog szert tenni a Sony.

Emellett általánosságban véve sem érheti szó a ház elejét: a tavalyi naptári év végéig nemzetközileg 73,6 millió darab PlayStation 4-et értékesített a Sony. Az eladások tekintetében a 2016-os pénzügyi év volt a csúcs, akkor 20 millió talált gazdára, míg a tavalyiban 19 millió konzol fogyott. Az idei évben már „csak" 16 millió darab PS4 értékesítésére számít a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!