Kaszát kaphatott az Essential második mobilja

essential ph-1 andy rubin android okostelefon
Kiegészítő perifériák csatlakoztathatóak az Essential PH-1 hátlapjára
Vágólapra másolva!
Emellett lényegében eladósorba kerülhetett Andy Rubin cége.
Vágólapra másolva!

Óriási bajban van az Android atyjának titulált Andy Rubin aktuális vállalkozása. Az Essential nevű cég szinte napra pontosan egy éve jelentette be az első és eddigi egyetlen termékét, az Essential PH-1 okostelefont. A készülék két okból is nagy érdeklődést váltott ki a techsajtóból: egyrészt ez volt a világ első notchos kijelzőjű mobilja, másrészt pedig részben moduláris dizájnt kapott, így külső perifériák csatlakoztathatóak hozzá, például 360 fokos kamera.

Essential PH-1 Forrás: Essential

A tavaly augusztus végén piacra került telefon sajnos orbitális bukásnak bizonyult, a Bloomberg értesülései szerint a közelmúltig csak olyan 150 ezer darabot sikerült értékesíteni belőle. Ez szinte érthetetlenül kevésnek mondható, hiába kapott kritikákat az aránylag gyenge hátlapi kamerája és a szoftveres gyermekbetegségei miatt, főleg miután az eredeti 699 dolláros árát elég gyorsan 499 dollárra csökkentette a gyártó.

A Bloomberg forrásai szerint az Essential anyagi nehézségei miatt leállt az okostelefon utódjának a fejlesztése, jelenleg az összes mérnök egy jövőre piacra dobandó, okosotthonos kütyün dolgozik.

Ha minden jól megy, akkor az Essential nem feltétlenül lép majd ki a mobilpiacról, azonban a készülékei hardveres fejlesztését szinte teljes egészében egy harmadik félre bízhatja, eddig a Foxconn neve merült fel lehetséges partnerként. A jövő persze nagy mértékben függ attól, hogy sikerül-e tőkére vagy vásárlóra találnia a cégnek, a források szerint mindkét opció iránt aktívan érdeklődik a vállalat vezetése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!