Vágólapra másolva!
Csendben elrejthetőek lesznek a zavaró egyének tartalmai.
Vágólapra másolva!

Minden közösségi hálózaton vannak bosszantó egyének, ráadásul minél több ismerőse van egy felhasználónak, annál nagyobb stresszt okozhat az elviselésük. A közösségi hálózatos aktivitást túlzásba vivő cégek és közszereplők persze gond nélkül kikövethetőek, azonban a személyesen ismert egyéneknél már kissé problémásabb a helyzet: a többség nem szeretné megbántani a bosszantó ismerőseit, főleg ha néha még találkozik is velük, ne adj' Isten egy családtagról van szó.

Forrás: Shutterstock

A probléma megoldása érdekében a közösségi hálózatokon széles körben elterjedt a némítási funkció valamilyen formája: ennek a használatával úgy lehet elrejteni az ismerősök tartalmait, hogy azok nem szereznek erről tudomást, nem csökken az ismerőseik vagy a követőik száma. Maximum az tűnhet fel nekik, hogy az őket lenémított személyek soha nem kedvelik vagy kommentelik a tartalmaikat, de azt ki lehet magyarázni, például rá lehet fogni az adott közösségi hálózat bejegyzésrendező algoritmusára.

Csendben némíthatóvá válnak a bosszantó instagramos ismerősök Forrás: Instagram

Megdöbbentő módon az Instagram eddig nem kínált némítási lehetőséget, azonban ez most megváltozik, a következő hetekben

az összes felhasználónál aktiválódni fog a némítási funkció.

A némításhoz csak rá kell koppintani a zavaró felhasználó valamelyik bejegyzésének a fejlécében lévő három pöttyös ikonra, majd a megjelenő menüben a Némítást kell választani, ami a Követés leállítása menüpont alatt jelenik majd meg. Igény esetén a némítás persze kikapcsolható a felhasználók profiloldalain.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!