Itthon is elérhető a Google szülői felügyeleti eszköze

holding lying lying down paying attention attentive sound senses listening looking youths juvenile puberty adolescent youngster only one teenage boy only teenage boys teenage boy male only teenagers teenager headphones consumer electronics electronics per
Vágólapra másolva!
A gyerekek androidos eszközei monitorozhatóak a Családi kapcsolattal.
Vágólapra másolva!

Mindenféle előzetes bejelentés nélkül a Google kedden több tucat országban, többek közt Magyarországon is elérhetővé tette a Family Link, avagy honosítva Családi kapcsolat nevű androidos alkalmazását. A szoftver egy szülői felügyeleti eszköz, a segítségével kimondottan gyerekeknek szánt Google-fiókok hozhatóak létre az androidos mobilokon való használathoz.

Forrás: Heshphoto

A Családi kapcsolattal létrehozható különleges fiók nem csak jogi és adatvédelmi szempontból előnyös, hanem mert lehetővé teszi a szülők számára a gyerekeik mobilhasználatának általános monitorozását és szabályozását. Ettől függetlenül a most nagy botrányba keveredett TeenSafe szolgáltatástól eltérően a Google megoldása nem egy kémkedésre kitalált eszköz.

Négyféle funkciót nyújt:

  • kezelhető vele a gyerekek által telepíthető és használható alkalmazások köre;
  • heti és havi statisztikákat jelenít meg a gyerekek mobilozással eltöltött idejéről, az egyes alkalmazások használatáról;
  • beállítható vele a napi maximális képernyőidő;
  • továbbá megadható vele az alvási vagy pihenési idő kezdete és vége, ebben az időszakban nem tudnak mobilozni a gyerekek.

Az ingyenes alkalmazás a Play Áruházból tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!