Arculatlopással vádol egy céget a Deutsche Telekom

magyar telekom t-mobile
Budapest, 2012. július 17. Érdeklődők a Magyar Telekom T-Pont üzletében, a budapesti Mammut bevásárlóközpontban. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A vád szerint megtévesztheti a nagyközönséget a logója.
Vágólapra másolva!

Ezerféle indokkal képesek perelni egymást a cégek, azonban az arculatlopási vádak aránylag ritkának mondhatóak. A Deutsche Telekom most egy ilyen ügybe keveredett, a multicég állítása alapján az Apple által gyártott eszközökhöz támogatási szolgáltatásokat nyújtó brit dataJAR által védjegyeztetni kívánt logó megtévesztő.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Deutsche Telekom szerint a cég védjegykérelmét el kell utasítania az illetékes hivatalnak, továbbá felszólította a dataJAR-t a logó használatának azonnali befejezésére. Ha ez nem történik meg, akkor a távközlési óriás bíróságra fogja terelni az ügyet.

Forrás: Deutsche Telekom / dataJAR / BBC

Tapasztalataink alapján az arculatlopási vádak jelentős része eléggé fel van fújva, azonban jelen esetben elég egyértelmű, hogy min és miért akadtak ki a multicég illetékesei. A Deutsche Telekom szerint a nagyközönség azt hiheti a dataJAR logójából, hogy a két vállalatnak köze van egymáshoz, plusz az arculatával való visszaélés csökkentheti a márkájának az értékét.

A dataJAR szerint a panasz nem állja meg a helyét, a Deutsche Telekom ugyanis a magenta egy nagyon specifikus színárnyalatát védjegyeztette annak idején, míg a cég

egy másik árnyalatot használ.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!