Jöhet a legolcsóbb Microsoft Surface

microsoft surface pro tablet táblagép windows 10
Microsoft Surface Pro
Vágólapra másolva!
Kiegészítők nélkül 399 dollár lehet a táblagép kezdőára.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg és a ZDNet informátorai szerint a következő körben a Microsoft nem felfelé, hanem lefelé kívánja bővíteni a Surface termékcsaládját: akár már júliusban bemutatkozhat az eddigi legolcsóbb táblagépe, persze Windows 10 operációs rendszerrel a fedélzetén.

Microsoft Surface Pro Forrás: Microsoft

A források szerint a terméket 399 dollárért szeretné piacra dobni a Microsoft, azonban ebben az árban semmilyen kiegészítő sincs benne, például az érintőceruzára vagy a klaviatúrás tokra kell gondolni. Elméletileg ilyenek is lesznek a tablethez, ráadásul olcsóbbnak ígérkeznek, mint a Surface Pro modellhez megvásárolható rokonaik.

Részben az ár csökkentése érdekében a legolcsóbb Surface tabletbe 10 hüvelyk körüli érintőkijelző kerülhet, összehasonlítási alapul a 799 dollárnál kezdődő Surface Pro táblagépben 12,3 hüvelykes panel található. Viszont ahhoz hasonlóan egy Intel Core m3 processzor gondoskodhat a meghajtásáról, 4 GB rendszermemória társaságában. Ha minden igaz, akkor a 399 dolláros modellben 64 GB háttértár lesz, de persze elérhetőek lehetnek majd több tárhelyet kínáló, sőt: 4G/LTE modemmel szerelt variánsok is.

A miniatürizálás melléktermékeként a legolcsóbb Surface elvileg 20 százalékkal könnyebb lesz a Surface Prónál, azonban az akkuját is kisebbnek mondják, így több órával rövidebb akkus üzemidőre számíthatnak a vásárlók. Végül a források szerint az új terméken klasszikus helyett már USB Type-C port lesz, bár inkább az lenne meglepő, ha ez nem így volna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!