Jobb jegyeket hackelt magának a diák

Final test Student Teenage Girls Young Adult Teenager Writing Studying Intelligence Learning Caucasian Ethnicity Paper Education Serious Pensive People University Pen Exam Casual Clothing Desk Groupmate High School Serious student writing test at college
Serious student writing test at college
Vágólapra másolva!
Másoknak is átírta a jegyeit a digitális naplóban, egyeseknek rontott az eredményein.
Vágólapra másolva!

A digitális osztálynapló egy univerzálisan pozitívan fogadott technikai fejlesztés: némileg csökkenti a tanárok munkaterhelését, a szülők pedig hiteles és naprakész módon tájékozódhatnak belőle a gyermekeik érdemjegyeiről. Persze a diákok fantáziáját is megmozgatja a digitális napló, hiszen ha hozzáférnének a szerkesztőfelületéhez, akkor talán észrevétlenül reszelhetnének egy kicsit a jegyeiken.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Shironosov

Egy 16 éves kaliforniai fiatal két hete úgy döntött, hogy ideje felkészülni (via ÜberGizmo) az év végére, így adathalász e-maileket küldözgetett a középiskolája oktatóinak. A levelekben egy internetes link volt, amely az iskola meghamisított bejelentkezési oldalára próbálta terelni őket.

Egy tanár bedőlt a csalásnak, és megadta a belépési adatait a kamu weblapon. Az oktató nevének és jelszavának az ismeretében a diák belépett az iskolai rendszerbe, majd

javított a saját és a barátai érdemjegyein, míg rontott a nem kedvelt diáktársai osztályzatain.

Az adathalász kampány több oktatónak is feltűnt, így nagyon gyorsan nyomozást indított a helyi rendőrség az ügyben, röviddel később pedig az amerikai titkosszolgálat is csatlakozott az eljáráshoz. Az informatikai rendszer naplóállományaiban rögzített IP-címek alapján rövid idő alatt beazonosították a diákot, múlt szerdán pedig le is tartóztatták.

Az ügyész várhatóan 14 rendben fogja különféle bűncselekmények elkövetésével megvádolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!