Figyelmeztet a túl sok videózásra a mobilos YouTube

Android Portable Device Application YouTube android app application coding COLOR data DESIGN electronic device google graphic design ICON LOGO mobile PHONE pixel portable portable device SCREEN tech TECHNOLOGY
The YouTube app is seen on an Android portable device on February 5, 2018. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Kézzel kell beállítani az értesítések megjelenítésének gyakoriságát.
Vágólapra másolva!

Az ősszel érkező Android P egyik érdekessége a Dashboard nevű felület, amely lehetővé teszi a mobilhasználati szokások áttekintését, például hogy a felhasználók milyen gyakran és mennyi ideig használják az alkalmazásokat. Emellett programhasználati időlimit is beállítható rajta, ennek az elérésekor figyelmeztetést jelenít meg a rendszer, hogy ideje lekattanni az adott programról.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Most nagy csendben az androidos Youtube külön is kapott egy hasonló jellegű figyelmeztetési funkciót: a felhasználók beállíthatják, hogy az alkalmazás rendszeres időközönként emlékeztesse őket a pihenőre, az értesítés megjelenése miatt nem áll le a videó lejátszása. Az újítást a profilkép → Beállítások → Értesítések → Emlékeztetőt kérek, hogy tartsuk szünetet menüpontban lehet konfigurálni.

További újdonság a mobilappban, hogy mostantól a felhasználók kérhetik az összes YouTube-os értesítésük egy megadott időpontban való megjelenítését, így nem fog napjában ki tudja hányszor csipogni és rezegni a telefonjuk. Ezt a profilkép → Beállítások → Értesítések → Ütemezett kivonat menüpontban kell aktiválni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!