Kiszúrhat a rendőrökkel az Apple

touch id ujjlenyomat azonosító home gomb apple iphone biometrikus azonosítás
A Touch ID segítene a tolvajok lebuktatásában
Vágólapra másolva!
A gyártó újabb módon akadályozná az iPhone-ok feltörését.
Vágólapra másolva!

Az Apple nagy hangsúlyt fektet az eszközeit használók adatbiztonságára, így csak akkor szokott adatvédelemmel kapcsolatos botrány kitörni a cég háza táján, mikor súlyos sebezhetőségekre derül fény az operációs rendszereiben vagy a webes szolgáltatásaiban. Ezek eddig mindig technikai jellegű gondoknak bizonyultak, azaz nem mögöttes indokkal, szándékosan vétettek hibákat a programozói.

Forrás: Apple

Ha minden igaz, akkor a közeljövőben még biztonságosabbá válhatnak az Apple iPhone telefonok. Az iOS 11.4 bétájában feltűnt egy új biztonsági funkció, amely letiltja a telefonok Lightning adatkapuját, amennyiben egy héten keresztül nem kerül feloldásra a mobilok záróképernyője.

Tölteni ettől még lehet a készülékeket az adatkábelen keresztül, de semmi másra nem reagál a kapu: nem hozható létre olyan adatkommunikációra használható kapcsolat, amellyel például sebezhetőségeket lehetne kihasználni.

Ennek az a jelentősége, hogy az elmúlt időszakban piacra került egy titokzatos kütyü, amellyel a hatóságok képesek feltörni az iPhone-ok zárolását. Az adatkapu letiltásával az Apple drámaian képes lenne csökkenteni annak az esélyét, hogy a hatóságok különleges hardverekkel feltörhessék a készülékeit.

Amennyiben az elkobzott iPhone tulajdonosa nem él vagy nem működik együtt, akkor a hatóságoknak

olyan egy hetük lenne arra, hogy feltörjék a telefonját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!